Plakinstructies (droge methode)

Tools

Verzamel alle tools die u nodig heeft alvorens u begint. Een schaar,meter,spatel,papieren kleefband en een reinigingsproduct om te ontvetten. Ga eerst nogmaals met een spatel over de transfertape voor een goede hechting met de belettering.

Plakletters

Positie

Ontvet de ondergrond grondig
met bijvoorbeeld een ruitenreiniger. Bepaal de positie van de plakletters. Meten doe je ten opzichte van de plakletters zelf en niet ten opzichte van het papier waar de plakletters op zitten.

Bepaal de positie en hang het geheel vast aan één zijde, meet nogmaals aan de andere zijde zodat alles recht hangt. Plak ook aan die zijde nu de tape.

Plakletters uitlijnen

Tape

kleef nu ook een stuk papieren plakband over de volledige horizontale bovenzijde zoals afgebeeld op de bovenstaande foto. Verwijder daarna de tape aan de zijkanten.

Plakletters inknippen

Inknippen

Plakletters met een grotere lengte kunt u inknippen in verschillende delen, de plaatsing is dan ook veel gemakkelijker.

Plakken

Verwijder de achterkant van de plakletters van het omgeklapte gedeelte.

Laat het omgeklapte gedeelte langzaam los en wrijf met de spatel van boven naar beneden voor het hechten van de plakletters.

Plakletters plakken

Afwerking

Doe nu hetzelfde met het andere gedeelte, wrijf het geheel nogmaals aan met de spatel, verwijder nadien de paarse tape.

Plakletters transfertape

Transfertape Verwijderen

Start in de linker bovenhoek met de verwijdering van de transfertape, houdt de transfertape zo kort mogelijk tegen de muur om deze te verwijderen. Trek langzaam naar beneden totdat alles is verwijderd.

Kleefletters maken

Klaar !

Bij de afwerking ziet u dus alleen de kleefletters nog die tegen de ondergrond hangen.